A robotfűnyírók csomagja értelemszerűen mindig tartalmazza magát a fűnyírót és annak a dokkoló (töltő)állomását. 

Ezen kívül szintén az alapcsomag része még a töltőállomás töltőtrafója, amit a konnektorba dugunk, illetve a trafó és a dokkoló közé egy hosszabbító vezeték. Ez a hosszabbító vezeték a gép típusától függően változó hosszúságú lehet, de legalább 5 méter a legtöbb gép dobozában megtalálható. Ha ez a hossz kevés lenne, kapható különféle méretekben 3-20 méterig.

A robotfűnyírók dobozában általában találunk még néhány apróságot, úgy, mint tartalék kések (típustól függ a mennyiségük). a töltőállomás rögzítő csavarjai, vonalzó a határoló vezetékek pontos lefektetéséhez, és természetesen különféle magyar nyelvű használati utasításokat is.

A Husqvarna gépek esetében a gyártó a szakkereskedőre bízza a telepítést, ezért azok doboza nem tartalmaz a telepítéshez semmilyen anyagot, saját telepítés esetén ezeket különféle méretű telepítőcsomagok formájában külön tudjuk megvásárolni.

Ezzel szemben a Gardena gépek csomagja mindig tartalmaz egy alap telepítő készletet (gépmérettől függő kábelmennyiséggel), melyek egy kisebb kertben akár elegendőek is lehetnek a házi telepítéshez, ha pedig mégsem, akkor kiegészítésképpen minden kapható hozzá külön is, a kábelek és a csatlakozók is.

Bármelyik gépet is választja, a legjobb, ha a telepítést szakemberre bízza, így sok bosszúságtól kímélheti meg magát és a robot biztosan megbízhatóan és biztonságosan fog üzemelni. Kérje ajánlatunkat!

Sokan kérdezik, hogy szükség van-e a gépeknek garázsra, érdemes-e vásárolni hozzájuk?

Mi mindig azt szoktuk erre válaszolni, hogy alapvetően nem létszükséglet, hiszen az általunk forgalmazott robotok víz- és UV-állóak. Azonban csakúgy, mint az autóknál: azoknak sem lesz bajuk a szabad ég alatt, mégis szeretjük őket garázsban tartani, hiszen így megóvjuk őket. Ugyanez igaz a robotokra is, ha a hosszú távú működést és élettartamot tartjuk szem előtt, akkor mindenképp érdemes előbb, vagy utóbb beszerezni egy garázs új kedvencünknek. Életük nagy részét a töltőállomáson töltik és hosszú távon hálásak lesznek a fedélért, ami megvédi őket az időjárás viszontagságaitól.