Próbálja ki a Husqvarna online területmérő és robotfűnyíró ajánló szolgáltatását. Néhány gombnyomás és már meg is tudhatja, hogy melyik robotfűnyíró lehet a leghatékonyabb a kertjében! Fontos: ha biztosra akar menni, akkor vásárlás és telepítés előtt kérdezze robotfűnyíró szakértőnket! Kérdéseit itt az oldalon is felteheti a szakértőinknek!

KATTINTSON IDE VAGY A KÉPRE ÉS PRÓBÁLJA KI A SZOLGÁLTATÁST!

Husqvarna robotfűnyíró telepítő program

Ha már megvan a nyírandó fűfelület mérete, akkor tovább mehetünk a gépek kiválasztása felé. Először döntsük el, melyik márka modellje mellett tesszük le a voksunkat. Ha a területe 2000 m2 alatti, akkor mindkét márkánk gépeiből tud válogatni, ha ennél nagyobb, akkor már csak a Husqvarna kínálatából tudunk megfelelő gépet ajánlani. Kétezer négyzetméter alatt tehát még a Gardena és a Husqvarna gépek közül is választhatunk.

A döntés alapvetően attól függ, hogy mekkora és milyen adottságú kertje van, illetve milyen elvárásai vannak új robotfűnyírójával szemben.

 Kezdjük először is azzal, hogy - bár sokan nem tudják, de - a Gardena márka is a Husqvarna csoport tulajdona, ebből következik, hogy minden Gardena robotfűnyíró eredendően egy Husqvarna Automower, vagyis annak egy rokona. Maga az alapgép és a fejlesztés a Husqvarnáé, vagyis tulajdonképpen minden Gardena gépnek megvan az alapja a Husqvarna kínálatában.

Rendben, de akkor mégis miben mások?

Az alapvető dolgok megegyeznek, vagy legalábbis nagyon hasonlítanak, ilyenek a bennük felhasznált anyagok, motorok, szabadalmak, működési alapelvek, de egészen más a célcsoportja a két márka gépeinek.

A Gardena gépek úgy nevezett Do-It-Yourself, vagyis csináld magad szemléletben vannak összeállítva, vagyis olyanoknak szólnak, akik esetleg nekiállnak maguk telepíteni otthon. Éppen ezért pl. belecsomagolták a gép dobozába (és árába) a telepítéshez szükséges alap készletet. Másrészt mivel a Gardena gépeket általában egyszerűbb kertekbe szánják, ráadásul akár önálló telepítéssel, ezért a menüjük végtelenül le van egyszerűsítve. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyon egyszerű beprogramozni, mivel csak a legfontosabb néhány menüpontot tartalmazza a gép. Ugyanakkor ez a hátránya is, mert nem ad annyi beállítási- és finomhangolási lehetőséget, mint a Husqvarna robotfűnyírók.

A másik oldalon találjuk a Husqvarna fűnyíró robotokat, melyek a fentiekből következően a cégcsoport prémium termékei. Eleve sokkal szélesebb a szortiment, mint a Gardenánál és sokkal bonyolultabb területekre is kínálnak kifejezetten okos gépeket. Ilyen különlegességek az X-Line sorozat GPS vezérelt gépei, vagy az összkerék meghajtású AWD modellek, melyek akár 70%-os emelkedőt is képesek megmászni. A Husqvarna gépek tehát alapvetően szakkereskedői termékek, melyekhez komoly tanácsadási és telepítői szaktudás párosul, hiszen maguk a robotok is nagyon sok funkcióval rendelkeznek, melyek teljes kihasználásához nem árt a szakértő segítség. Éppen ezért az Automowerek doboza nem tartalmazza az alap telepítő csomagot, azt külön kell hozzájuk megvásárolni.

Az árakat illetően a Gardena termékek hasonló területi kapacitással rendelkező gépei olcsóbbak valamivel, mint az azonos méretű Husqvarna gépek, de ezt az árkülönbséget valahol meg kellett spórolni. Ezért a Gardena gépek pl. nem rendelkeznek hangos riasztóval, elmarad róluk a Husqvarnánál alap késvédő tárcsa, vagy éppen a numerikus billentyűzet, sőt, a legújabb Minimo modellnél már a kijelző és a szerszám nélkül állítható vágásmagasság is eltűnt.

Nyilván ezek nem mindenkinek fontosak, így mi is sok Gardena gépet telepítünk a kisebb, egyszerűbb, főleg sík kertekbe, ahol vagy a pénztárca nem enged drágább modellt, vagy a vásárlónak amúgy sincs rá szüksége/igénye. Aki pedig szeretné a legmodernebb technológiát, egy biztonságos és megbízható köntösben, vagy mindehhez esetleg még a területe is nagy, biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő Husqvarna Automower robotfűnyírót.

A kiválasztás végső szűkítésében segítségére lehet a Webshop menüben található részletes műszaki leírás a gépekről, vagy bízza magát egyszerűen ránk - örömmel segítünk Önnek kiválasztani új robotfűnyíróját!