A gyakorlatban ez egy alacsony feszültségű kábelt jelent a kert szélein körben a föld alatt, vagy a föld felszínére telepítve. A kert, és a benne lévő tereptárgyak, pl. medence, sütögető, kerti faház, virágágyások, stb. tehát körbe vannak kerítve egy vezetékkel, amelyen belül közlekedik a robot. Az előbbi, úgy nevezett határoló vezetéken kívül még végigfut a kerten egy vagy több vezetőszál is, melyek segítik a gép közlekedését a távolabb eső kertrészek felé, vagy éppen haza a töltőállomás irányában.

A telepítéshez először is tehát szüksége lesz egy telepítő készletre, mely tartalmazza a szükséges vezetékeket, leszúró tüskéket, illetve csatlakozókat a kábelek egymáshoz és a töltőállomáshoz történő csatlakoztatásához is.

A robotfűnyíró telepítését akár Ön vagy a kertésze is elvégezheti, ehhez talál a gép dobozában egy rövid leírást, a YouTube-on pedig számos oktató videót is:

Ha azonban biztosra szeretne menni, akkor bízza ránk a telepítést és beüzemelést! Sok évnyi tapasztalattal és több száz letelepített robotfűnyíróval a hátunk mögött maximálisan tisztában vagyunk a gépek képességeivel és a lehető legjobban hozzá tudjuk azt szabni a kertjéhez. A telepítést egy professzionális kábelfektető géppel végezzük, a talaj keménységétől függően, 3-5 cm-el a felszín alá húzzuk be a vezetékeket. A speciális célgépnek köszönhetően nem fogjuk a kertjét felásni, mindössze egy vékony csíkot vágunk a fűben a kábelnek, amely másnapra már nem is lesz látható. Amennyiben mi végezzük a telepítést, a munka magában foglalja a hurokvezeték és a vezető szál(ak) lefektetésén túl, a robotfűnyíró szoftverének frissítését a legújabb verzióra, majd a gép teljes beállítását is – miközben Önnel is ismertetjük az összes funkciót. Igény szerint segítünk szűk átjárók kialakításában, illetve beton járdákba, kocsibeállókba való bevágásban is.

Az általunk végzett telepítési munkára 1 év garanciát vállalunk, és ha szükséges, akkor a kezdeti időszakban díjmentesen visszamegyünk a kertbe finomhangolni.