Ha valaki nem szereti hobbiból csinálni, akkor számára ez a feladat előbb-utóbb nyűg lesz. A fűnyírás idő és energiaigényes, ami sokaknak jelent plusz megterhelést. De csak akkor, ha nem robotfűnyírót használnak. A robotfűnyírók jelenléte nem újdonság, hiszen már több 25 éve gyárt a Husqvarna márka fűnyíró robotokat. A technológia fejlődésének és digitalizációnak hála, ma már olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, ami gondtalanná és élvezetessé teszi a fűnyírást. 

A robotfűnyírók legfőbb előnyei:

Arról már fentebb beszéltünk, hogy a legfőbb előnye, hogy rengeteg időt szabadít fel, amit Ön a családjára, hobbijára, munkájára tud fordítani. Ugye Önt is zavarja, amikor a forró nyári napsugarakat elkerülve, a szomszéd vasárnap reggel 6 órakor áll neki füvet nyírni a benzinmotoros gépével? A robotfűnyíróval ez már nem okoz gondot többé! Az egyik legnagyobb előnye, hogy az emberek megkímélése mellett, a környezetre sincs káros hatással. Működése során alig hallható, nem zavaró hangot generál, így még az sem okoz problémát, ha valakinek éjjel van kedve elvégezni a fűnyírást. 

FŰNYÍRÁS A ROBOTOK EREJÉVEL!

Bármilyen nagyságú területen alkalmazható! Beleértve az egészen kicsi kerttől kezdve a nagy, akár több 10000 négyzetméteres gyepterületeket is. A legkisebb gépek is le tudnak nyírni legalább 250 négyzetmétert naponta, míg a legnagyobb modellek akár 5000-et is. A gépek pedig szabadon kombinálhatóak egymással, így gyakorlatilag nincs túl nagy terület számukra, könnyedén boldogulnak akár több hektáros ipari területeken is. Fontos szempont lehet még a terület meredeksége: a kisebb gépek 25-35%-os emelkedőket és lejtőket tudnak kezelni, a nagyobbak 40-45%-ot, ami már a legtöbb magánkertben is bőven elegendő. Ha pedig extrém hegyi terepen kell megoldani a robotizált fűnyírást, már erre is van lehetőség a Husqvarna összkerékhajtású AWD modelljeivel, melyeknek a 70%-os kaptató sem okoz gondot.  

Nincs szükség nagy tárolóhelyre és nincs többé hosszabbító sem, amiben elbotlunk! Egy robotnak nincs szüksége akkora tárolóra, mint a hagyományos, tologatós fűnyíróknak, vagy egy fűnyíró traktornak. 
Az általunk forgalmazott robotfűnyírók maximálisan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, UV- és vízálló kialakításúak. Ez azt jelenti, hogy akkor sem kell felfüggeszteni a fűnyírást, ha esős, borús napra ébredtünk. Még a kíméletlenebb időjárási körülmények között is képes a maximális teljesítményt nyújtani.

FŰNYÍRÁS A ROBOTOK EREJÉVEL!

Összegezve a legfőbb előnyöket, az alábbiak miatt érdemes minél hamarabb robotfűnyíróra váltani:

- rengeteg szabadidőt szabadít fel Önnek, amit más, kedvesebb elfoglaltságaira fordíthat,

- mindig tökéletesen karbantartja a kertjét, vagyis állandóan, tökéletesen egyenletesre nyírt a kertje, akár csak hétköznap este ér haza, akár a két hetes nyaralás után,

- nem kell többet bajlódnia a levágott fű bezsákolásával és elvitetésével, hiszen a robot lemulcsozza és gyeptrágyaként visszadolgozza a levágott füvet,

- az előző ponthoz kapcsolódóan így megspórolhatja a műtrágyázás költségét is,

- csendesen dolgozik, anélkül, hogy Önt, vagy szomszédait zavarná,

- időjárásálló, így bármikor képes dolgozni,

- az első nagyobb beruházás után már 1-2 év alatt megtérülhet egy kertészcsapat költségéhez képest, ráadásul a robot biztosan akkor nyírja le a füvet, nincs olyan, hogy nem jön hetekig, vagy megbetegedett reggel,

- szinte karbantartás- és költségmentes az üzemeltetése.